| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova, a sredom i od 15:00 - 18:00 časova

Adresa
28 Belgrave Square
LONDON SW1X 8QB
UNITED KINGDOM

Telefon: + 44 207 235 9049

Fax:        + 44 207 235 7092

Ambasada: embassy.london@mfa.rs

Konzulat: consular.london@mfa.rs

Praznici

Lokacija/Mapa                         

Konzularna nadležnost

Počasni konzuli

Veb:  http://www.london.mfa.gov.rs

 


 
ČESTITKA PREDSEDNIKA VLADE UJEDINJENOG KRALJEVSTVA

08.06.2022. 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Borisa Džonsona povodom preuzimanja funkcije predsednika Republike Srbije.
U čestitki se kaže:

„Dragi Aleksandre,

Upućujem Vam tople lične čestitke povodom stupanja na funkciju predsednika Republike Srbije u još jednom mandatu. Danas, više nego ikada pre, moramo kao partneri zajedno da radimo na neodložnim izazovima, uključujući regionalnu bezbednost, stabilnost i energetsku tranziciju.

Radujem se bliskoj saradnji sa Vama, imajući u vidu da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja da podržava budući napredak i razvoj Vaše zemlje, uključujući jačanje demokratije i vladavine prava, borbu protiv korupcije i izgradnju jakih i nezavisnih institucija, što je sve od vitalnog značaja za budućnost Srbije.

Invazija Rusije na Ukrajinu još više je pojačala hitnost rešavanja nekih od ovih izazova. Još jednom Vam čestitam i nadam se da ćemo uskoro ponovo razgovarati o ovim važnim pitanjima i našim uspešnim bilateralnim odnosima“, navodi u svojoj čestitki premijer Džonson.  

Izvor/Foto: www.predsednik.rs


PREDSEDNIK VUČIĆ POLOŽIO ZAKLETVU

31.05.2022. 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu na Jedanaestoj posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu i stupio na dužnost u drugom mandatu.

"Dame i gospodo, Vaša svetosti, poštovani predsedniče, poštovani člane Predsedništva Bosne i Hercegovine, poštovana predsednice Republike Srpske, uvaženi predstavnici verskih zajednica, dragi prijatelji, poštovani predsednici Srbije i Savezne Republike Jugoslavije, vaše ekselencije, predsednice Ustavnog suda i Vrhovnog kasacionog suda, predsednice Vlade, članovi Vlade Republike Srbije, predsedniče Pokrajinske skupštine AP Vojvodine, predsedniče Pokrajinske vlade AP Vojvodine, dame i gospodo, dragi prijatelji, ne postoji veća čast, veća obaveza, a nema ni većeg ponosa od onog koji ti daje činjenica da vodiš svoju zemlju, niti lepše dužnosti od te da je sa ponosom predstavljaš.
 

Opširnije...
 
 
Dablin: Ambasadorka Joksimović sa najvišim zvaničnicima Irske

12. jul 2022.

Ambasadorka Republike Srbije u Irskoj na nerezidencijalnoj osnovi Aleksandra Joksimović prisustvovala je obeležavanju Nacionalnog dana posvećenog pomenu žrtvama dva svetska rata i učesnicima misija UN, tokom boravka u trodnevnoj poseti Dablinu.

Opširnije...
Dablin: Ambasadorka Joksimović na sastanku Irsko-srpske privredne komore

12. jul 2022.

Ambasadorka Republike Srbije u Irskoj na nerezidencijalnoj osnovi Aleksandra Joksimović prisustvovala je sastanku irsko-srpske privredne komore održanom u Dablinu.

Opširnije...
PREDSEDNIK VUČIĆ NA GODIŠNJEM SASTANKU SVETSKOG EKONOMSKOG FORUMA

25.05.2022.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u švajcarskom gradu Davosu, gde je prisustvovao godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma. Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić učestvovao je na sesiji Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana, kao i u diskusiji na temu Uspostavljanje mira, obnavljanje rasta i ostvarivanje održivosti.

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova