Printer Friendly Version Делегација Министарства одбране у Уједињеном краљевству @ 7 November 2013 03:01 PM

У оквиру посете Великој Британији, делегација МО РС предвођена помоћником министра за политику одбране, господином Мирославом Јовановићем посетила је Краљевски колеџ за одбрамбене студије (Royal College of Defence Studies - RCDS). У разговорима су размотрене досадашње активности у области војног образовања и предложени нови видови сарадње Краљевског колеџа са Високим студијама безбедности и одбране у нашој земљи.
Начелник Управе за одбрамбене технологије, бригадни генерал Бојан Зрнић  одржао је састанак са представницима владине агенције за трговину и инвестиције у области војне опреме (UK Trade & Investment) и том приликом разматране су могућности за успостављање сарадње компанија наменске индустрије две земље ради заједничког наступа на трећим тржиштима.
Делегација је посетила Сталну здружену команду оружаних снага Велике Британије у Нортвуду. У Сталној здруженој команди снага презентовани су структура, мисија и задаци које ова команда извршава. Током посете бази Нортвуд делегација је обишла и Команду мисије АТАЛАНТА у којој су тренутно ангажовани припадници Војске Србије. У разговорима су представници команде истакли високу професионалност наших припадника и захвалили се на досадашњем учешћу. Помоћник министра је истакао опредељење да се наше учешће у мисији прошири кроз ангажовање тима за заштиту бродова из Светског програма хране за Сомалију.