Printer Friendly Version Delegacija Ministarstva odbrane u Ujedinjenom kraljevstvu @ 7 November 2013 03:17 PM

U okviru posete Velikoj Britaniji, delegacija MO RS predvođena pomoćnikom ministra za politiku odbrane, gospodinom Miroslavom Jovanovićem posetila je Kraljevski koledž za odbrambene studije (Royal College of Defence Studies - RCDS). U razgovorima su razmotrene dosadašnje aktivnosti u oblasti vojnog obrazovanja i predloženi novi vidovi saradnje Kraljevskog koledža sa Visokim studijama bezbednosti i odbrane u našoj zemlji.
Načelnik Uprave za odbrambene tehnologije, brigadni general Bojan Zrnić  održao je sastanak sa predstavnicima vladine agencije za trgovinu i investicije u oblasti vojne opreme (UK Trade & Investment) i tom prilikom razmatrane su mogućnosti za uspostavljanje saradnje kompanija namenske industrije dve zemlje radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima.
Delegacija je posetila Stalnu združenu komandu oružanih snaga Velike Britanije u Nortvudu. U Stalnoj združenoj komandi snaga prezentovani su struktura, misija i zadaci koje ova komanda izvršava. Tokom posete bazi Nortvud delegacija je obišla i Komandu misije ATALANTA u kojoj su trenutno angažovani pripadnici Vojske Srbije. U razgovorima su predstavnici komande istakli visoku profesionalnost naših pripadnika i zahvalili se na dosadašnjem učešću. Pomoćnik ministra je istakao opredeljenje da se naše učešće u misiji proširi kroz angažovanje tima za zaštitu brodova iz Svetskog programa hrane za Somaliju.