Printer Friendly Version Ministar bez portfelja zadužen za evrointegracije Branko Ružić i šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević posetili su London od 6. do 8. novembra 2013. godine. @ 14 November 2013 03:56 PM

Tom prilikom sastali su se sa ministrom za Evropu Dejvidom Lidingtonom, političkim savetnikom premijera Dejvida Kamerona Patrikom Rokom, direktorom za Zapadni Balkan i proširenje EU u Ministarstvu spoljnih poslova Ovenom Dženkinsom, direktorom za Evropu Ministarstva spoljnih poslova Vidžajem Randžarajanom, predsedavajućim Komitetom za EU u Gornjem domu britanskog parlamenta lordom Bosvelom i sa direktorom Sekretarijata za Evropu i globalna pitanja Angusom Lapslejem. Takođe, održan je radni sastanak sa delegacijom Ministarstva pravde, koju su činili Beri Snelgrov, Riaz Patel i Amrita Ohbi.

Teme razgovora su bile predstavljanje i zastupanje pozicije Srbije u pogledu pregovaračkog okvira EU, pregovora o pristupanju EU, koji treba da počnu u januaru, kao i o normalilzaciji odnosa sa Prištinom.