Printer Friendly Version MARKO ĐURIĆ, SAVETNIK PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE U POSETI UJEDINJENOM KRALJEVSTVU @ 18 January 2014 08:17 AM

Savetnik predsednika Republike Srbije Marko Đurić je boravio u poseti Ujedinjenom Kraljevstvu od 28. do 29. novembra 2013. godine tokom koje se susreo sa Ovenom Dženkinsom, direktorom Direkcije za Zapadni Balkan i proširenje EU u  Forin ofisu, Karen Lamli, poslanicom, predsednicom Sveparlamentarne grupe za Srbiju britanskog Parlamenta i Patrikom Rokom, političkim savetnikom britanskog premijera.
Teme razgovora su bile dijalog između Beograda i Prištine, nastavak evropskih integracija Republike Srbije, kao i o druga pitanja od značaja za bilateralne odnose između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva. 
U okviru posete,  Marko Đurić je 28. novembra 2013. učestvovao na konferenciji  "Srbija-Kosovo: Briselski sporazum i šta posle", koja je organizovana na St Anthony’s College-u Univerziteta  Oksford. Tokom boravka u Londonu dao je izjavu za Sky News International.