Printer Friendly Version ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ У СРПСКОЈ КУЋИ У ЛОНДОНУ @ 18 February 2014 10:19 PM

Амбасада Републике Србије била је домаћин изложбе Itinerarium Romanum Serbiae (Путеви римских императора у Србији) у сарадњи са Археолошким парком Виминацијум, у Српској кући у Лондону.

Пре Лондона, изложба је била постављена у Вашингтону. Амбасадор Србије при Уједињеном краљевству, др Огњен Прибицевић, обратио се присутнима – члановима дипломатског кора и културних организација као и представницима српске дијаспоре.

Аутор изложбе, др Миомир Кораћ, говорио је о великом археолошком пројекту који је започет пре неколико година да би кулминирао отварањем пет археолошких локација за јавност, које су постале популарна туристичка атракција. Чак 17 римских императора родјено је на територији данашње Србије, што је највећи број изван територије Италије. На изложби се налазе реплике биста свих 17 императора.

Сви заинтересовани ће моћи да посете изложбу од 11.00 до 17.00 сваког дана до краја фебруара. Постоји и каталог на енглеском језику са свим подацима у вези са овим занимљивим делом наше древне историје.