Printer Friendly Version Poseta ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojše Stefanovića Ujedinjenom Kraljevstvu @ 15 December 2014 03:48 PM

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović je boravio u radnoj poseti Londonu od 8. do 9. decembra 2014. godine. Tokom posete, realizovani su susreti ministra Stefanovića sa ministrom za Evropu u Ministrastvu spoljnih poslova UK Dejvidom Lidingtonom, stalnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova UK Markom Sedvilom, direktorom Sekreterijata za evropska i globalna pitanja u Kabinetu premijera UK Agnusom Lepslijem, predsedavajućim Odbora za EU Doma lordova lordom Bosvelom, kao i sa direktorom Nacionalne kriminalističke agencije Kitom Bristouom. Tom prilikom, ministar Stefanović je sa direktorom Nacionalne kriminalističke agencije potpisao Memorandum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i trgovine ljudima.

Na sastancima je konstatovan visok  nivo saradnje u oblasti unutrašnjih poslova između Srbije i UK i izražena obostrana  spremnost za dalje unapređenje odnosa, posebno u domenu visoko tehnološkog kriminala i borbe protiv terorizma.