Printer Friendly Version Посета министра унутрашњих послова Републике Србије Небојше Стефановића Уједињеном Краљевству @ 15 December 2014 04:06 PM

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић је боравио у радној посети Лондону од 8. до 9. децембра 2014. године. Током посете, реализовани су сусрети министра Стефановића са министром за Европу у Министраству спољних послова УК Дејвидом Лидингтоном, сталним секретаром у Министарству унутрашњих послова УК Марком Седвилом, директором Секретеријата за европска и глобална питања у Кабинету премијера УК Агнусом Лепслијем, председавајућим Одбора за ЕУ Дома лордова лордом Босвелом, као и са директором Националне криминалистичке агенције Китом Бристоуом. Том приликом, министар Стефановић је са директором Националне криминалистичке агенције потписао Меморандум о сарадњи у борби против организованог криминала, илегалних миграција и трговине људима.

На састанцима је констатован висок  ниво сарадње у области унутрашњих послова између Србије и УК и изражена обострана  спремност за даље унапређење односа, посебно у домену високо технолошког криминала и борбе против тероризма.