Printer Friendly Version LSE i Ambasada Srbije : Parnerstvo ka mladima u Velikoj Britaniji @ 19 June 2015 04:02 PM

U okviru projekta „Partnerstvo ka mladima u Velikoj Britaniji“, na Londonskoj školi za ekonomiju i političke nauke održan je, 8.juna 2015. godine, forum "OSSA: Olakšavanje veza i saradnje izmedju studenata, bivših studenata, uspešnih profesionalaca i dijaspore u pravcu ličnog razvoja i razvoja matičnih zemalja".  Pored ambasadora Republike Srbije u Londonu dr Ognjena Pribićevića, koji je otvorio forum, među učesnicima bili su istaknuti predstavnici naše dijaspore u Ujedinjenom Kraljevstvu iz akademske i poslovne sfere, kao i predstavnici Organizacije srpskih studenata u inostranstvu koji su osmislili projekat.

Projekat „Partnerstvo ka mladima u Velikoj Britaniji“ podržan je od strane Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, a njegovoj realizaciji su doprineli Britansko-srpska privredna komora, Peksim fondacija i Ambasada Republike Srbije u Londonu.

U svom obraćanju, ambasador Pribićević je istakao da u olakšavanju veza između srpskih studenata u inostranstvu, te u njihovom povezivanju ili održavanju kontakata sa matičnim akademskim institucijama u Srbiji vidi okvire delovanja Organizacije srpskih studenata u inostranstvu. Poželevši uspeh u daljem radu, ambasador Pribićević je naglasio da u svojim budućim aktivnostima Organizacija srpskih studenata u inostranstvu može računati na punu podršku Ambasade Republike Srbije u Londonu.

Ovim povodom je u Ambasadi Republike Srbije u Londonu održan svečani prijem, 9.juna 2015. godine. Prijemu su prisustvovali ambasador Ognjen Pribićević, predsednik Britansko-srpske privredne komore ser Pol Džadž, istaknuti članovi BSPK i i OSSI, predstavnici poslovnih krugova u Londonu i naši studenti u Britaniji.