Printer Friendly Version ЛСЕ и Амбасада Србије : Парнерство ка младима у Великој Британији @ 19 June 2015 04:05 PM

У оквиру пројекта „Партнерство ка младима у Великој Британији“, на Лондонској школи за економију и политичке науке одржан је, 8.јуна 2015. године, форум "ОССА: Олакшавање веза и сарадње измедју студената, бивших студената, успешних професионалаца и дијаспоре у правцу личног развоја и развоја матичних земаља".  Поред амбасадора Републике Србије у Лондону др Огњена Прибићевића, који је отворио форум, међу учесницима били су истакнути представници наше дијаспоре у Уједињеном Краљевству из академске и пословне сфере, као и представници Организације српских студената у иностранству који су осмислили пројекат.
Пројекат „Партнерство ка младима у Великој Британији“ подржан је од стране Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије, а његовој реализацији су допринели Британско-српска привредна комора, Пексим фондација и Амбасада Републике Србије у Лондону.
У свом обраћању, амбасадор Прибићевић је истакао да у олакшавању веза између српских студената у иностранству, те у њиховом повезивању или одржавању контаката са матичним академским институцијама у Србији види оквире деловања Организације српских студената у иностранству. Пожелевши успех у даљем раду, амбасадор Прибићевић је нагласио да у својим будућим активностима Организација српских студената у иностранству може рачунати на пуну подршку Амбасаде Републике Србије у Лондону.
Овим поводом је у Амбасади Републике Србије у Лондону одржан свечани пријем, 9.јуна 2015. године. Пријему су присуствовали амбасадор Огњен Прибићевић, председник Британско-српске привредне коморе сер Пол Џаџ, истакнути чланови БСПК и и ОССИ, представници пословних кругова у Лондону и наши студенти у Британији.