Printer Friendly Version SARADNJA IZMEDJU JUMKA I BRITANSKE KOMPANIJE FLEKSITOG U IZNOSU OD 1,5 MILIONA FUNTI @ 29 January 2016 09:58 AM

Od kraja prošle godine Jumko je počeo da proizvodi jakne za rad u ekstremno hladnim uslovima za britansku kompaniju Fleksitog. Počev od januara 2016. godine, Jumko bi trebalo da isporucuje 10.000 jakni mesečno ovoj britanskoj kompaniji. Ambasada Republike Srbije u UK je pronašla ovu britansku firmu i povezala je sa Jumkom.

Direktor Jumka Goran Djordjević je poslao pismo zahvalnosti ambasadi RS u UK, a u intervjuu nedeljniku NIN od 24. decembra 2015. godine je rekao:” Sklopili smo ugovor i radnimo za finsku i poljsku vojsku, a zahvaljujući angažovanju ambasadora Ognjena Pribićevića radimo za englesko tržište. Krenuli smo skromno, a za iduću godinu potpisali smo ugovor za izvoz u Englesku vredan million i po funti. Naša ambasada u Londonu je školski primer kako sve ambasade u svetu treba da se bore za interese domaćih proizvodjača. Prošlog meseca smo povećali platu za šest posto, a ovog meseca ćemo je povećati za oko pet posto.”

Blic
 
RTS