Printer Friendly Version САРАДЊА ИЗМЕђУ ЈУМКА И БРИТАНСКЕ КОМПАНИЈЕ ФЛЕКСИТОГ У ИЗНОСУ ОД 1,5 МИЛИОНА ФУНТИ @ 29 January 2016 10:02 AM

Од краја прошле године Јумко је почео да производи јакне за рад у екстремно хладним условима за британску компанију Флекситог. Почев од јануара 2016. године, Јумко би требало да испоруцује 10.000 јакни месечно овој британској компанији. Амбасада Републике Србије у УК је пронашла ову британску фирму и повезала је са Јумком.

Директор Јумка Горан Ђорђевић је послао писмо захвалности амбасади РС у УК, а у интервјуу недељнику НИН од 24. децембра 2015. године је рекао:” Склопили смо уговор и раднимо за финску и пољску војску, а захваљујући ангажовању амбасадора Огњена Прибићевића радимо за енглеско тржиште. Кренули смо скромно, а за идућу годину потписали смо уговор за извоз у Енглеску вредан миллион и по фунти. Наша амбасада у Лондону је школски пример како све амбасаде у свету треба да се боре за интересе домаћих производјача. Прошлог месеца смо повећали плату за шест посто, а овог месеца ћемо је повећати за око пет посто.”
 

Blic
 
RTS