Printer Friendly Version GUVERNER NARODNE BANKE REPUBLIKE SRBIJE GOSPOĐA JORGOVANKA TABAKOVIĆ UČESTVOVALA JE NA KONFERENCIJI POSVEĆENOJ ULOZI ŽENA I ZNAČAJU RODNE RAVNOPRAVNOSTI @ 9 March 2018 12:44 PM

Guverner Narodne banke Republike Srbije gospođa Jorgovanka Tabaković učestvovala je na  Konferenciji posvećenoj ulozi žena i značaju rodne ravnopravnosti, a povodom lansiranja Global Public Investor Gender Balance Index-a. Konferencija je održana u sredu, 7. marta u Londonu, u organizaciji Official Monetary and Financial Institutions Forum-a.

Guverner Tabaković je govorila o izazovu pred kojim se nalazi svaka žena po pitanju uspostavljanja ravnoteže između uspešne karijere i roditeljstva, vertikalnog napredovanja u karijeri, kao i o drugim aspektima u vezi sa pitanjem rodne ravnopravnosti. Tokom obraćanja gospođa Tabaković je predstavila i podatke o broju žena na rukovodećim pozicijama u finansijskom sektoru u Srbiji. Integralni tekst govora guvernera Jorgovanke Tabaković možete pročitati ovde.