Printer Friendly Version ЗВАНИЧНА ПОСЕТА ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ И МИНИСТАРКЕ ГРАЂЕВИНАРСТВА, САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ, ПРОФ. ДР ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЋ ЛОНДОНУ @ 7 February 2019 04:26 PM

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се у среду 6. фебруара 2019. године са британским министром за Европу сер Аланом Данканом, с којим је разговарала о сарадњи Србије и Уједињеног Краљевства, као и о европском путу наше земље. Састанку је присуствовала и амбасадорка Србије у Лондону Александра Јоксимовић.

Током посете Лондону, потпредседница Владе Србије потписала је са британским министром за транспорт Џесијем Норманом споразум о међународном транспорту између РС и УК, којим је предвиђена пуна либерализација друмског саобраћаја и теретног саобраћаја без дозвола и лиценци.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је током званичне посете Уједињеном Краљевству највеће инфраструктурно градилиште у Европи - изградњу подземне железнице Kросрејл (CrossRail) у Лондону. Потпредседница Владе имала је прилику да се упозна са током изградње подземне железнице и организацијом градилишта – од пројектовања до реализације. У разговoру са британским колегама, било је речи и о обукама инжењера и радника на градилишту, као и стандардима у извођењу радова.