Printer Friendly Version ZVANIČNA POSETA POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE I MINISTARKE GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE, PROF. DR ZORANE MIHAJLOVIĆ LONDONU @ 7 February 2019 04:28 PM

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se u sredu 6. februara 2019. godine sa britanskim ministrom za Evropu ser Alanom Dankanom, s kojim je razgovarala o saradnji Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, kao i o evropskom putu naše zemlje. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović.

Tokom posete Londonu, potpredsednica Vlade Srbije potpisala je sa britanskim ministrom za transport Džesijem Normanom sporazum o međunarodnom transportu između RS i UK, kojim je predviđena puna liberalizacija drumskog saobraćaja i teretnog saobraćaja bez dozvola i licenci.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je tokom zvanične posete Ujedinjenom Kraljevstvu najveće infrastrukturno gradilište u Evropi - izgradnju podzemne železnice Krosrejl (CrossRail) u Londonu. Potpredsednica Vlade imala je priliku da se upozna sa tokom izgradnje podzemne železnice i organizacijom gradilišta – od projektovanja do realizacije. U razgovoru sa britanskim kolegama, bilo je reči i o obukama inženjera i radnika na gradilištu, kao i standardima u izvođenju radova.