Printer Friendly Version ПРИЈЕМ У АМБАСАДИ РС У ЛОНДОНУ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ @ 18 February 2019 01:35 PM

Амбасада Републике Србије у Лондону организовала је свечани пријем поводом Дана државности, коме су присуствовали многобројни представници дипломатског кора, јавног и друштвеног живота британске престонице,  као и српске дијаспоре.

Амбасада је угостила око 200 званица, међу којима су били доајен дипломатског кора ЊЕ Калед ал Дуваисан, потомци краљевске породице Карађорђевић – Јелисавета Карађорђевић, Филип и Даница Карађорђевић, представници горњег и доњег дома Парламента УК, укључујући и  посланика А. Бриџена, председавајућег Све-парламентарне групе пријатељства са Србијом, представници FCO, велики број амбасадора и представника дипломатског кора. На почетку сретењског пријема, интониране су српска и британска химна, у извођењу оперске певачице, водећег солисте Народног позоришта у Београду, Невене Павловић Бриџен.

Званицама се обратила амбасадорка Александра Јоксимовић. После речи добродошлице, она је указала на значај сретењског Устава и уз историјски осврт, изложила краћи преглед односа Републике Србије и УК.

Госте је поздравио и члан Дома лордова Лорд Џон Рандал, који је упутио честитке  и апострофирао личну посвећеност  унапређењу односа Британије и Србије.

Амбасада Републике Србију у Лондону се посебно захваљује British Serbian Chamber of Commerce,  McC WINES, NM lawyers  и Case 3Dltd који су помогли организацију пријема.

Невена Павловић Бриџен, сопрано, оперска певачица, водећи солиста Народног позоришта