Printer Friendly Version PRIJEM U AMBASADI RS U LONDONU POVODOM DANA DRŽAVNOSTI @ 18 February 2019 01:51 PM

Ambasada Republike Srbije u Londonu organizovala je svečani prijem povodom Dana državnosti, kome su prisustvovali mnogobrojni predstavnici diplomatskog kora, javnog i društvenog života britanske prestonice,  kao i srpske dijaspore.

Ambasada je ugostila oko 200 zvanica, među kojima su bili doajen diplomatskog kora NjE Kaled al Duvaisan, potomci kraljevske porodice Karađorđević – Jelisaveta Karađorđević, Filip i Danica Karađorđević, predstavnici gornjeg i donjeg doma Parlamenta UK, uključujući i  poslanika A. Bridžena, predsedavajućeg Sve-parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom, predstavnici FCO, veliki broj ambasadora i predstavnika diplomatskog kora. Na početku sretenjskog prijema, intonirane su srpska i britanska himna, u izvođenju operske pevačice, vodećeg soliste Narodnog pozorišta u Beogradu, Nevene Pavlović Bridžen.

Zvanicama se obratila ambasadorka Aleksandra Joksimović. Posle reči dobrodošlice, ona je ukazala na značaj sretenjskog Ustava i uz istorijski osvrt, izložila kraći pregled odnosa Republike Srbije i UK.

Goste je pozdravio i član Doma lordova Lord Džon Randal, koji je uputio čestitke  i apostrofirao ličnu posvećenost  unapređenju odnosa Britanije i Srbije.

Ambasada Republike Srbiju u Londonu se posebno zahvaljuje British Serbian Chamber of Commerce,  McC WINES, NM lawyers  i Case 3Dltd koji su pomogli organizaciju prijema.

Nevena Pavlović Bridžen, soprano, operska pevačica, vodeći solista Narodnog pozorišta