Printer Friendly Version ХУМАНИТАРАНА ВЕЧЕРА ЗА ОПРЕМАЊЕ ДЕЧИЈИХ БОЛНИЦА У СРБИЈИ @ 1 March 2019 12:24 PM

У четвртак увече, 28 фебруара 2019, у Лондону, одржана је гала вечера поводом 25огодишњице рада хуманитарне организације Лифелине Велика Британија, чији је покровитељ Принцеза Катарина. Средства прикупљена од бројних гостију намењена су за опремање дечијих болница у Србији.

Свечаној вечери присуствовало је преко 200 званица како из дијаспоре тако и угледних грађана Лондона. Почасни гост је била амбасадорка Републике Србије у Лондону Александра Јоксимовић, а главни гост је био министар здравља у влади Републике Србије господин Златибор Лончар.

У свом обраћању министар Лончар је подвукао значај помоћи коју здравству Републике Србије већ 25 година Принцеза Катарина обезбеђује и изразио своју захвалност на непресушној енергији Принцезе Катарине и њеног супруга Престолонаследника Александра.

“Здравство Србије је и у најтежим временима за нашу земљу успевало да задржи свој интегритет и способност и спремност да свом народу пружи сву потребну помоћ. Здравство Србије и данас успева да одговори на актуелне изазове и захтеве и нашим грађанима пружи услуге високог квалитета и вредности.

У свему томе врло нам је значајна помоћ истакнутих хуманитараца, а међу њима посебно место заузима Принцеза Катарина”, рекао је између осталог министар Лончар обраћајући се присутнима.