Printer Friendly Version HUMANITARANA VEČERA ZA OPREMANJE DEČIJIH BOLNICA U SRBIJI @ 1 March 2019 12:27 PM

U četvrtak uveče, 28 februara 2019, u Londonu, održana je gala večera povodom 25ogodišnjice rada humanitarne organizacije Lifeline Velika Britanija, čiji je pokrovitelj Princeza Katarina. Sredstva prikupljena od brojnih gostiju namenjena su za opremanje dečijih bolnica u Srbiji.

Svečanoj večeri prisustvovalo je preko 200 zvanica kako iz dijaspore tako i uglednih građana Londona. Počasni gost je bila ambasadorka Republike Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović, a glavni gost je bio ministar zdravlja u vladi Republike Srbije gospodin Zlatibor Lončar.

U svom obraćanju ministar Lončar je podvukao značaj pomoći koju zdravstvu Republike Srbije već 25 godina Princeza Katarina obezbeđuje i izrazio svoju zahvalnost na nepresušnoj energiji Princeze Katarine i njenog supruga Prestolonaslednika Aleksandra.

“Zdravstvo Srbije je i u najtežim vremenima za našu zemlju uspevalo da zadrži svoj integritet i sposobnost i spremnost da svom narodu pruži svu potrebnu pomoć. Zdravstvo Srbije i danas uspeva da odgovori na aktuelne izazove i zahteve i našim gradjanima pruži usluge visokog kvaliteta i vrednosti.

U svemu tome vrlo nam je značajna pomoć istaknutih humanitaraca, a medju njima posebno mesto zauzima Princeza Katarina”, rekao je izmedju ostalog ministar Lončar obraćajući se prisutnima.