Printer Friendly Version ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА АМБАСАДЕ РС У ЛОНДОНУ КОВЕНТРИ-ЈУ @ 16 May 2019 03:26 PM

Представници Амбасаде РС посетили су 10. маја 2019. године Ковентри, где су се састали са градоначелником овог града Џоном Бланделом, заменицом градоначелника Линдом Биган, представницима градског већа, као и са представницима локалне заједнице задуженим за културу и економију. Том приликом обишли су и Београд Театар, где су се сусрели са уметничким директором и управником овог позоришта Гленом Хамишем, као и музеј Херберт, који баштини уметничку збирку и историјско наслеђе овог града.  Ковентри и Београд су побратимљени градови од 1957. године, а блиски односи ова два града очувани су и до данас.
У разговору са градоначелником и члановима градског већа, амбасадорка Јоксимовић указала је на значај чињенице да Београд и Ковентри негују вишедеценијске блиске односе и изразила интерес за продубљивањем партнерства између ова два града и идентификовањем области у којима је могуће успоставити конкретну сарадњу. O могућностима за продубљивање културне сарадње говорила је и Славица Стојсављевић, менаџер у Културном центру Ковентрија која је пружила несебичну помоћ и подршку у организацији посете представника Амбасаде РС.

Амбасадорка Александра Јоксимовић са градоначелником Ковентрија господином Џоном Бланделом (Lord Mayor John Blundel)

Представници Амбасаде Републике Србије, градоначелник Ковнетрија Џон Блундел и чланови Градског већа 

Слика Бате Михајловића која се тренутно налази у депоу музеја Херберт у Ковентрију

Београд Театар у Ковентрију

Амбасадорка Александра Јоксимовић са Гленом Хамишом, уметничким директором и управником Београд Театра из Ковентрија 

Велика сцена Београд Театра у Ковентрију у коју је, приликом градње позоришта 1958. године, уграђен материјал дониран од стране Града Београда