Printer Friendly Version POSETA PREDSTAVNIKA AMBASADE RS U LONDONU KOVENTRI-JU @ 16 May 2019 03:34 PM

Predstavnici Ambasade RS posetili su 10. maja 2019. godine Koventri, gde su se sastali sa gradonačelnikom ovog grada Džonom Blandelom, zamenicom gradonačelnika Lindom Bigan, predstavnicima gradskog veća, kao i sa predstavnicima lokalne zajednice zaduženim za kulturu i ekonomiju. Tom prilikom obišli su i Beograd Teatar, gde su se susreli sa umetničkim direktorom i upravnikom ovog pozorišta Glenom Hamišem, kao i muzej Herbert, koji baštini umetničku zbirku i istorijsko nasleđe ovog grada.  Koventri i Beograd su pobratimljeni gradovi od 1957. godine, a bliski odnosi ova dva grada očuvani su i do danas.
U razgovoru sa gradonačelnikom i članovima gradskog veća, ambasadorka Joksimović ukazala je na značaj činjenice da Beograd i Koventri neguju višedecenijske bliske odnose i izrazila interes za produbljivanjem partnerstva između ova dva grada i identifikovanjem oblasti u kojima je moguće uspostaviti konkretnu saradnju. O mogućnostima za produbljivanje kulturne saradnje govorila je i Slavica Stojsavljević, menadžer u Kulturnom centru Koventrija koja je pružila nesebičnu pomoć i podršku u organizaciji posete predstavnika Ambasade RS.

Ambasadorka Aleksandra Joksimović sa gradonačelnikom Koventrija gospodinom Džonom Blandelom (Lord Mayor John Blundel)

Predstavnici Ambasade Republike Srbije, gradonačelnik Kovnetrija Džon Blundel i članovi Gradskog veća 

Slika Bate Mihajlovića koja se trenutno nalazi u depou muzeja Herbert u Koventriju

Beograd Teatar u Koventriju

Ambasadorka Aleksandra Joksimović sa Glenom Hamišom, umetničkim direktorom i upravnikom Beograd Teatra iz Koventrija 

Velika scena Beograd Teatra u Koventriju u koju je, prilikom gradnje pozorišta 1958. godine, ugrađen materijal doniran od strane Grada Beograda