Printer Friendly Version PANEL DISKUSIJA U ORGANIZACIJI THIN-TENKA-a HENRI JACKSON SOCIETY – „ZAPADNI BALKAN GEOPOLITIČKI INTERESI I ORIJENTACIJE“ @ 29 May 2019 11:52 AM

U prostorijama britanskog Parlamenta, u organizaciji think-tanka Henry Jackson Society 23. maja 2019. god. održana je panel diskusija na temu „Zapadni Balkan geopolitički interesi i orijentacije“. Na panelu, čiji je moderator bio član britanskog Parlamenta Džon Vitingdejl učestvovali su ambasadorka Republike Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović, gostujući profesor na LSE Džejms Ker Lindzi, kao i politički analitičar i novinar britanskog Ekonomista Tim Džuda. 

Na panelu su razmenjena mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji u regionu ZB i budućoj perspektivi regiona. Ambasadorka Joksimović je u svom izlaganju naglasila da nema mira i prosperiteta na ZB bez evropske perspektive, te da je od izuzetne važnost da i sama EU očuva svoj kredibilitet u našem regionu. 

Panelu su prisustvovali predstavnici britanskog parlamenta, Forin ofisa, diplomatskog kora, akademskih i think-tank krugova.