Printer Friendly Version ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА У ОРГАНИЗАЦИЈИ THIN-TENKA-a HENRI JACKSON SOCIETY – „ЗАПАДНИ БАЛКАН ГЕОПОЛИТИЧКИ ИНТЕРЕСИ И ОРИЈЕНТАЦИЈЕ“ @ 29 May 2019 11:54 AM

У просторијама британског Парламента, у организацији think-tanka Henry Jackson Society 23. маја 2019. год. одржана је панел дискусија на тему „Западни Балкан геополитички интереси и оријентације“. На панелу, чији је модератор био члан британског Парламента Џон Витингдејл учествовали су амбасадорка Републике Србије у Лондону Александра Јоксимовић, гостујући професор на ЛСЕ Џејмс Кер Линдзи, као и политички аналитичар и новинар британског Економиста Тим Џуда. 

На панелу су размењена мишљења о актуелној геополитичкој ситуацији у региону ЗБ и будућој перспективи региона. Амбасадорка Јоксимовић је у свом излагању нагласила да нема мира и просперитета на ЗБ без европске перспективе, те да је од изузетне важност да и сама ЕУ очува свој кредибилитет у нашем региону. 

Панелу су присуствовали представници британског парламента, Форин офиса, дипломатског кора, академских и think-tank кругова.