Printer Friendly Version ПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АНА БРНАБИЋ У ДВОДНЕВНОЈ РАДНОЈ ПОСЕТИ ЛОНДОНУ @ 24 June 2019 11:27 AM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић боравила је 17. и 18. јуна у радној посети Уједињеном Краљевству, током које је у Лондону учествовала на неколико скупова посвећених јачању економија региона Западног Балкана, односима у региону, напретку Србије на путу ка Европској унији и актуелној ситуацији у ЕУ.
Првог дана посете, председница Владе је одржала предавање “Како победити у Четвртој индустријској револуцији” на реномираној Лондонској школи бизниса.
Она је том приликом истакла да Србија може да постане један од победника Четврте индустријске револуције ако се припреми за изазове и разуме прилике које се отварају, инвестира у реформе и пре свега створи повољно окружење. У излагању на Лондонској школи бизниса Ана Брнабић је нагласила да је Четврта индустријска револуција њена омиљена тема и да је у скупштини на почетку мандата дигитализацију и образовање представила као два кључна приоритета њене владе.
Посету Лондону председница Владе је наставила учешћем на конференцији “Могућност улагања у брзорастућем региону”, у организацији британског “Фајненшел тајмса” и Коморског инвестиционог форума Западног Балкана  (WБ6 ЦИФ). На форуму су учествовали и председник Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сума Чакрабарти, премијери Северне Македоније и Албаније, Зоран Заев и Еди Рама, председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж, генерална секретарка Савета за регионалну сарадњу (РЦ) Мајлинда Брегу, представници међународних финансијских институција, пословне заједнице и други.
Ана Брнабић је на крају посете Лондону говорила на престижном Краљевском институту за међународне односе на тему “Србија, Балкан и Европска унија”. Она је том приликом нагласила да су два кључна приоритета спољне политике Србије чланство у Европској унији и регионална стабилност, повезаност и предвидивост региона.