Printer Friendly Version PREDSEDNICA VLADE REPUBLIKE SRBIJE ANA BRNABIĆ U DVODNEVNOJ RADNOJ POSETI LONDONU @ 24 June 2019 11:32 AM

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boravila je 17. i 18. juna u radnoj poseti Ujedinjenom Kraljevstvu, tokom koje je u Londonu učestvovala na nekoliko skupova posvećenih jačanju ekonomija regiona Zapadnog Balkana, odnosima u regionu, napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji i aktuelnoj situaciji u EU.
Prvog dana posete, predsednica Vlade je održala predavanje “Kako pobediti u Četvrtoj industrijskoj revoluciji” na renomiranoj Londonskoj školi biznisa.
Ona je tom prilikom istakla da Srbija može da postane jedan od pobednika Četvrte industrijske revolucije ako se pripremi za izazove i razume prilike koje se otvaraju, investira u reforme i pre svega stvori povoljno okruženje. U izlaganju na Londonskoj školi biznisa Ana Brnabić je naglasila da je Četvrta industrijska revolucija njena omiljena tema i da je u skupštini na početku mandata digitalizaciju i obrazovanje predstavila kao dva ključna prioriteta njene vlade.
Posetu Londonu predsednica Vlade je nastavila učešćem na konferenciji “Mogućnost ulaganja u brzorastućem regionu”, u organizaciji britanskog “Fajnenšel tajmsa” i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana  (WB6 CIF). Na forumu su učestvovali i predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti, premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RC) Majlinda Bregu, predstavnici međunarodnih finansijskih institucija, poslovne zajednice i drugi.
Ana Brnabić je na kraju posete Londonu govorila na prestižnom Kraljevskom institutu za međunarodne odnose na temu “Srbija, Balkan i Evropska unija”. Ona je tom prilikom naglasila da su dva ključna prioriteta spoljne politike Srbije članstvo u Evropskoj uniji i regionalna stabilnost, povezanost i predvidivost regiona.