Printer Friendly Version ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА АМБАСАДЕ ШКОТСКОЈ @ 2 September 2019 02:06 PM

Представници Амбасаде Републике Србије у Уједињеном Краљевству боравили су у дводневној радној посети Единбургу (Шкотска). Уз евоцирање блиских историјских веза, са званичницима шкотских власти разматрани су модалитети будуће сарадње, унапређење економских односа и интензивирање посета на високом нивоу у наредном периоду. 

Амбасадорка Јоксимовић и председавајући Парламента Шкотске Кен Мекинтош разговарали су о парламентарној сарадњи и интересу обе стране за унапређењу односа. 

Захваљујући гостопримству градоначелника Единбурга Френка Роса, представници Амбасаде су упознати са изузетним културним потенцијалима овог града.  Само током августа, у Единбургу се одржава 5 међународних фестивала, од којих је Frenge најпознатији. У наредном периоду биће размотрене могућности сарадње Единбурга са градовима у Србији.


Амбасадорку Јоксимовић је у име шкотског премијера примио министар за Европу, миграције и међународни развој Бен Мекферсон. У срдачном разговору, размењена су мишљења о актуелној политичкој ситуацији у УК и Шкотској, са посебним освртом на Брегзит процес.