Printer Friendly Version IZBORI ZA NARODNE POSLANIKE – NASTAVAK SPROVOĐENJA IZBORNIH RADNJI @ 11 May 2020 03:12 PM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo  je Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike  kojom je datum održavanja izbora određen za 21. jun 2020. godine.

Republička izborna komisija, kao organ koji sprovodi postupak izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, donela je rešenje 11. maja 2020. godine o nastavku izbornih radnji.

Od ponedeljka, 11. maja 2020. godine, Ambasada Republike Srbije u Londonu, počeće sa  prijemom zahteva za glasanje u inostranstvu.

Podnosioci zahteva putem javnog portala MDULS https://upit.birackispisak.gov.rs/  mogu proveriti da li su upisani u jedinstveni  birački spisak (JBS).

Lice koje je državljanin Republike Srbije i ima prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji a nije upisano u JBS neophodno je da najpre podnesu zahtev za upis u JBS.  Nakon donošenja rešenja nadležnog organa o upisu u JBS, isti se može primiti odnosno procesuirati zahtev za glasanje u inostranstvu.

Državljani Republike Srbije sa biračkim pravom podnose zahtev za glasanje u inostranstvu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva najkasnije  do 30. maja 2020. godine (do ponoći, lokalno vreme u Republici Srbiji).

Popunjene prijave za glasanje u inostranstvu zajedno sa kopijom važeće putne isprave ili lične karte mogu se dostaviti Ambasadi RS u Londonu lično ili na e mail: izbori2020@serbianembassy.org.uk.

IZBORI ZA NARODNE POSLANIKE-LAŽNI SAJT ZA PRIJAVLЈIVANjE ZA GLASANЈE


Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je tekst saopštenja u vezi sa lažnim sajtom za prijavljivanje za glasanje iz inostranstva koje se može preuzeti na linku: http://mduls.gov.rs/saopstenja/vazno-upozorenje-lazan-sajt-za-prijavu-za-glasanje-iz-inostranstva/