Printer Friendly Version РАЗГОВОР АМБАСАДОРКЕ ЈОКСИМОВИЋ СА МИНИСТРОМ ЗА МЕЂУНАРОДНУ ТРГОВИНУ ЏАЈАВАРДЕНОМ @ 9 December 2020 02:01 PM

Амбасадорка Јоксимовић састала се  министром за међународну трговину Џајаварденом. Основна тема разговора било је унапређење економских односа Републике Србије и Уједињеног Краљевства. Амбасадорка Јоксимовић је свог саговорника информисала о актуелној економско- политичкој ситуацији у Србији и изложила основне правце спољно-политичког деловања. У свом излагању, нагласила је позитивне економске трендове упркос пандемији и констатовала значајне могућности за интензивирање привредне сарадње са Британијом.   

Овом приликом, заједнички је изражен ентузијазам када је реч о преговорима о трговинском споразуму између Републике Србије и Уједињеног Краљевства, у сусрет 1. јануара, када се окончава транзициони период Брегзита. Обе стране су у потпуности ангажоване на овом задатку, имајући у виду интерес за несметану реализацију привредних активности и  значај дефинисања будућих трговинских односа.

Након многобројних састанака са британским званичницима одржаних у виртуелном формату, разговор са министром Џајаварденом био је први сусрет амбасадорке Јоксимовић реализован уживо, у Министарству за спољне послове, Комонвелт и развој Уједињеног Краљевства, од почетка пандемије и примене рестриктивних мера.