Printer Friendly Version RAZGOVOR AMBASADORKE JOKSIMOVIĆ SA MINISTROM ZA MEĐUNARODNU TRGOVINU DžAJAVARDENOM @ 9 December 2020 02:05 PM

Ambasadorka Joksimović sastala se  ministrom za međunarodnu trgovinu Džajavardenom. Osnovna tema razgovora bilo je unapređenje ekonomskih odnosa Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva. Ambasadorka Joksimović je svog sagovornika informisala o aktuelnoj ekonomsko- političkoj situaciji u Srbiji i izložila osnovne pravce spoljno-političkog delovanja. U svom izlaganju, naglasila je pozitivne ekonomske trendove uprkos pandemiji i konstatovala značajne mogućnosti za intenziviranje privredne saradnje sa Britanijom.   

Ovom prilikom, zajednički je izražen entuzijazam kada je reč o pregovorima o trgovinskom sporazumu između Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, u susret 1. januara, kada se okončava tranzicioni period Bregzita. Obe strane su u potpunosti angažovane na ovom zadatku, imajući u vidu interes za nesmetanu realizaciju privrednih aktivnosti i  značaj definisanja budućih trgovinskih odnosa.

Nakon mnogobrojnih sastanaka sa britanskim zvaničnicima održanih u virtuelnom formatu, razgovor sa ministrom Džajavardenom bio je prvi susret ambasadorke Joksimović realizovan uživo, u Ministarstvu za spoljne poslove, Komonvelt i razvoj Ujedinjenog Kraljevstva, od početka pandemije i primene restriktivnih mera.