Printer Friendly Version ФОРМИРАНА НОВА СВЕПАРТИЈСКА ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА ПРИЈАТЕЉСТВА СА СРБИЈОМ @ 15 December 2020 10:41 AM

На виртуелном састанку који је организован 14. децембра, реафирмисан је рад Свепартијске парламентарне групе пријатељства са Србијом, којом председава посланик Ендрју Бриџен. Амбасадорка Јоксимовић информисала је учеснике састанка о спољнополитичким приоритетима Републике Србије и изнела преглед билатералних односа са Уједињеним Краљевством. Чланове групе упознала је са актуелним подацима о степену заразе корона вирусом, напорима који се улажу у здравственој заштити становништва, као и ангажовању државе на прибављању вакцина.

Чињеница да посланичка група пријатељства са Уједињеним Краљевством у Народној скупштини Републике Србије броји 63 члана, илуструје интерес наше стране за унапређење парламентарне сарадње и свеукупних билатерaланих односа. На крају свог излагања, амбасадорка Јоксимовић изразила је очекивање да ће британски посланици ускоро имати прилику да посете Србију и разговорају са својим колегама и државним званичницима.

Уз нагласак на значају финализирања трговинског споразума и потенцијалу за даље унапређење привредне сарадње, заједнички је констатован интерес за интензивирање контаката и продубљивање парламентарне сарадње.