Printer Friendly Version FORMIRANA NOVA SVEPARTIJSKA PARLAMENTARNA GRUPA PRIJATELjSTVA SA SRBIJOM @ 15 December 2020 10:43 AM

Na virtuelnom sastanku koji je organizovan 14. decembra, reafirmisan je rad Svepartijske parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom, kojom predsedava poslanik Endrju Bridžen. Ambasadorka Joksimović informisala je učesnike sastanka o spoljnopolitičkim prioritetima Republike Srbije i iznela pregled bilateralnih odnosa sa Ujedinjenim Kraljevstvom. Članove grupe upoznala je sa aktuelnim podacima o stepenu zaraze korona virusom, naporima koji se ulažu u zdravstvenoj zaštiti stanovništva, kao i angažovanju države na pribavljanju vakcina.

Činjenica da poslanička grupa prijateljstva sa Ujedinjenim Kraljevstvom u Narodnoj skupštini Republike Srbije broji 63 člana, ilustruje interes naše strane za unapređenje parlamentarne saradnje i sveukupnih bilateralanih odnosa. Na kraju svog izlaganja, ambasadorka Joksimović izrazila je očekivanje da će britanski poslanici uskoro imati priliku da posete Srbiju i razgovoraju sa svojim kolegama i državnim zvaničnicima.

Uz naglasak na značaju finaliziranja trgovinskog sporazuma i potencijalu za dalje unapređenje privredne saradnje, zajednički je konstatovan interes za intenziviranje kontakata i produbljivanje parlamentarne saradnje.