Printer Friendly Version SRBIJA ZAINTERESOVANA ZA POVEĆANJE INVESTICIJA IZ UK @ 7 April 2021 03:45 PM

7. april 2021.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom za izvoz Ujedinjenog Kraljevstva (UK) Grejemom Stjuartom o produbljivanju bilateralnih odnosa i jačanju saradnje u brojnim oblastima sa UK.

Brnabić je istakla da su odnosi dveju zemalja veoma dobri, ali da je neophodno usmeriti napore na dalje unapređenje ekonomske i trgovinske saradnje.

Premijerka je dodala da je Srbija zainteresovana za povećanje investicija iz Ujedinjenog Kraljevstva i saradnju na realizaciji strateških projekata koji su u planu.

Ona je, govoreći o zaštiti životne sredine i borbi protiv klimatskih promena kao jednom od prioriteta Vlade Srbije, izrazila uverenje da će biti uspostavljena intenzivnija saradnja u ovoj oblasti, naglasivši da saradnja sa partnerima iz UK može biti od velikog značaja u izgradnji zelene ekonomije i zelene energetike.

Ministar Stjuart je rekao da su ostvareni dobri uslovi za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa, i potvrdio da je Ujedinjeno Kraljevstvo zainteresovano za jačanje saradnje kroz realizaciju infrastrukturnih projekata.

Sagovornici su zaključili da je u borbi protiv pandemije i Srbiji i Ujedinjenom Kraljevstvu fokus na daljoj masovnoj imunizaciji stanovništva, kao jedinom načinu da se što pre uspostave normalni životni tokovi.

Izvor i foto: www.srbija.gov.rs