Printer Friendly Version ПОСЕТА СТУДЕНАТА СЛАВИСТИКЕ И СТУДИЈА ЈИЕ НА UNIVERSITY COLLEGE LONDON (UCL) АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ЛОНДОНУ @ 26 November 2021 01:21 PM

На исказани интерес студената славистике и студија ЈИЕ на University College London (UCL), Амбасада Р. Србије у Лондону организовала је предавање амбасадорке Александре Јоксимовић на тему спољнополитичких приоритета Републике Србије и процесa евроинтеграција. Уз пригодан историјски осврт и представљене основне политичке и економске показатеље о нашој земљи, амбасадорка Јоксимовић је студенте упознала са најзначајнијим питањима, као што су европска перспектива Србије и Западног Балкана, регионална сарадња, иницијатива „Отворени Балкан“, дијалог Београда и Приштине и сл.
Након излагања амбасадорке Јоксимовић, уследио је разговор са студентима основних и постдипломских студија  UCL, који су се интересовали за улогу жена у дипломатији, билатералне односе Републике Србије и Уједињеног Краљевства, као и друге теме везане за Р. Србију и регион.