Printer Friendly Version POSETA STUDENATA SLAVISTIKE I STUDIJA JIE NA UNIVERSITY COLLEGE LONDON (UCL) AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U LONDONU @ 26 November 2021 01:23 PM

Na iskazani interes studenata slavistike i studija JIE na University College London (UCL), Ambasada R. Srbije u Londonu organizovala je predavanje ambasadorke Aleksandre Joksimović na temu spoljnopolitičkih prioriteta Republike Srbije i procesa evrointegracija. Uz prigodan istorijski osvrt i predstavljene osnovne političke i ekonomske pokazatelje o našoj zemlji, ambasadorka Joksimović je studente upoznala sa najznačajnijim pitanjima, kao što su evropska perspektiva Srbije i Zapadnog Balkana, regionalna saradnja, inicijativa „Otvoreni Balkan“, dijalog Beograda i Prištine i sl.
Nakon izlaganja ambasadorke Joksimović, usledio je razgovor sa studentima osnovnih i postdiplomskih studija  UCL, koji su se interesovali za ulogu žena u diplomatiji, bilateralne odnose Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, kao i druge teme vezane za R. Srbiju i region.