Printer Friendly Version САРАДЊА СА УК У ОБЛАСТИ ЕНЕРГЕТИКЕ И НА СПРОВОЂЕЊУ ЗЕЛЕНЕ АГЕНДЕ @ 4 March 2022 08:53 AM

3. март 2022. 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са државним министром у Влади Уједињеног Краљевства задуженим за енергетику, еколошки развој и климатске промене Грегом Хендсом о јачању билатералне сарадње, спровођењу Зелене агенде и сарадњи двеју држава у области енергетике и енергетске транзиције.

Председница Владе истакла је да је зелена транзиција од изузетне важности, како за постављање еколошких стандарда у Србији, очување животне средине и квалитета живота, тако и за подстицање инвестиција и иновација и даљи развој привреде у нашој земљи.

Један од приоритета Србије је, како је навела Брнабић, стратешко улагање и проналажење одрживих решења за постизање енергетске стабилности кроз зелену енергију, и том смислу, изразила је уверење да постоје велики потенцијали за сарадњу са Уједињеним Краљевством.

С обзиром на то да Велика Британија постиже изванредне резултате у области енергетике и Зелене агенде, државни министар Хендс истакао је да је његова земља спремна да у овој сфери подржи Србију и пренесе своја искуства кроз заједничке пројекте.

Председница Владе поручила је да Србија изузетно цени спремност Велике Британије, да активним учешћем подржи Србију у овом важном питању и пружи конкретну помоћ у области заједничких програма и пројеката у циљу подршке планирању и развоју Зелене агенде обеју држава.

Саговорници су се сагласили да је неопходно искористити све потенцијале за даљи развој економске и билатералне сарадње двеју земаља.

Извор/Фото: www.srbija.gov.rs