Printer Friendly Version PRIJEM POVODOM NASTUPA SRBIJE NA MEĐUNARODNOM SAJMU HRANE I PIĆA U LONDONU @ 23 March 2022 03:03 PM

Povodom nastupa Srbije na Međunarodnom sajmu hrane i pića u Londonu, u Ambasadi je održan prijem za učesnike, predstavnike britanske poslovne zajednice i zainteresovane partnere. Skup u Ambasadi bio je još jedna prilika za promociju srpskih prehrambenih proizvoda izuzetnog kvaliteta, uspostavljanje poslovnih kontakata i razmatranje buduće saradnje.

Obraćajući se prisutnima, ambasadorka Joksimović je pozdravila uspešno predstavljanje srpskih proizvoda vrhunskog kvaliteta na Sajmu u Londonu i u tom smislu naglasila naše velike potencijale za plasman na britanskom tržištu. Još jednom izrazivši zahvalnost predstavnicima PKS i Britansko-srpske privredne komore za doprinos u realizaciji učešća srpskih kompanija na Međunarodnom sajmu hrane i pića, Joksimović je pozvala uvažene goste da probaju neke od proizvoda koji su predstavljeni u Londonu i lično se uvere u njihov izvanredan kvalitet.

Predsedavajući Britansko-srpske privredne komore, Dejvid Landsman posebno je istakao podršku i angažovanje Vlade R. Srbije, PKS i Ambasade u Londonu, kao i britanske Vlade i Ambasade u Beogradu na unapređenju ekonomske saradnje. Osvrnuvši se na promociju srpskih proizvoda na Sajmu u Londonu, ocenio je da ih odlikuje organska proizvodnja i izuzetan kvalitet. Uz želju da naši proizvodi u budućnosti što više budu zastupljeni na britanskom tržištu, Landsman, je preneo spremnost organizacije kojom rukovodi da pruži pun doprinos realizaciji budućih privrednih aranžmana.