Printer Friendly Version Dablin: Ambasadorka Joksimović na sastanku Irsko-srpske privredne komore @ 13 July 2022 02:05 PM

12. jul 2022.

Ambasadorka Republike Srbije u Irskoj na nerezidencijalnoj osnovi Aleksandra Joksimović prisustvovala je sastanku irsko-srpske privredne komore održanom u Dablinu.

U uvodnom obraćanju, ambasadorka je podvukla ekonomske rezultate Srbije, istakla da je strateško opredeljenje Srbije proces integracija u Evropsku uniju i naglasila da, uprkos globalnoj krizi, Srbija i dalje predstavlja atraktivno i stabilno tržište za strana ulaganja.

Ambasadorka Joksimović je istovremeno napomenula da pozitivna iskustva i stabilan rast Irske mogu biti primer i izvor razmene iskustava u oblasti ekonomskog razvoja, kao i da dobri bilateralni odnosi dveju zemalja predstavljaju plodno tlo za dalje unapređenje privredne saradnje.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Izvršnog odbora Komore, Ministarstva spoljnih poslova Irske, počasni konzul Srbije u Irskoj Živko Jakšić, kao i brojni zainteresovani privrednici.