Printer Friendly Version Промоција српских вина у Амбасади у Лондону @ 10 November 2022 04:01 PM

У заједничкој организацији са Британско-српском привредном комором, у Амбасади је одржана промоција вина из Србије. Манифестацији је присуствовао велики број представника британске пословне заједнице, заинтересованих партнери, представници дипломатског кора и дијаспоре.

У свом обраћању, амбасадорка Јоксимовић присутне је укратко упознала са винском индустријом у Србији и њеним потенцијалима. У том контексту, нагласила је да вино представља компоненту регионалне сарадње, апострофирајући успешно одржан међународни Сајам вина у Београду, у оквиру регионалне иницијативе „Отворени Балкан“. Амбасадорска је посебно истакла могућности за унапређење присуства вина из Србије на британском тржишту. Гостима су се обратили и директорка Туристичке организације Србије М. Лабовић, као и председавајући Британско-српске привредне коморе Д. Ландсман.

Као највећи увозник српских вина у УК, у Амбасади се представила компанија NIKO Wine. У склопу промоције, гости су имали прилике да дегустирају вина винарија Алексић, Доја, Ердевик, Вукоје, Будимир, Деурић и Цилић.