Printer Friendly Version Promocija srpskih vina u Ambasadi u Londonu @ 10 November 2022 04:04 PM

U zajedničkoj organizaciji sa Britansko-srpskom privrednom komorom, u Ambasadi je održana promocija vina iz Srbije. Manifestaciji je prisustvovao veliki broj predstavnika britanske poslovne zajednice, zainteresovanih partneri, predstavnici diplomatskog kora i dijaspore.

U svom obraćanju, ambasadorka Joksimović prisutne je ukratko upoznala sa vinskom industrijom u Srbiji i njenim potencijalima. U tom kontekstu, naglasila je da vino predstavlja komponentu regionalne saradnje, apostrofirajući uspešno održan međunarodni Sajam vina u Beogradu, u okviru regionalne inicijative „Otvoreni Balkan“. Ambasadorska je posebno istakla mogućnosti za unapređenje prisustva vina iz Srbije na britanskom tržištu. Gostima su se obratili i direktorka Turističke organizacije Srbije M. Labović, kao i predsedavajući Britansko-srpske privredne komore D. Landsman.

Kao najveći uvoznik srpskih vina u UK, u Ambasadi se predstavila kompanija NIKO Wine. U sklopu promocije, gosti su imali prilike da degustiraju vina vinarija Aleksić, Doja, Erdevik, Vukoje, Budimir, Deurić i Cilić.