Printer Friendly Version Амбасада Републике Србије у Лондону подржала Belhospice's Palliative Care Mission @ 9 June 2023 04:28 PM

Амбасада Републике Србије у Лондону 8. јуна 2023. године била је домаћин изузетне донаторске вечери у организацији Hospices of Hope у партнерству са Serbian siti  клубом у Великој Британији, а у циљу подршке Belhospice's, првом центру за палијативно збрињавање у Србији.

Догађају је присуствовало око 40 званица које су, уз јединствено искуство дегустације вина српских произвођача, биле упознате са активностима добротворне организације Hospices of Hope која пружа услуге палијативног збрињавања пацијената са малигним болестима у прогресивном стадијуму, у југоисточној Европи.
Сав приход од улазница и куповине вина дониран је Belhospice's, који се, као непрофитна организација, ослања на доприносе и донације у пружању основне неге одраслима и деци у Србији.

Догађај је својим присуством увеличала и Њена екселенција Александра Јоксимовић, амбасадорка Републике Србије у УК, која је одржала инспиративан говор, истичући значај палијативног збрињавања и изузетне активноси које предузима Belhospice's у Србији.

Заједно настојимо да побољшамо животе појединаца који се суочавају са болестима које ограничавају живот у Србији.