Printer Friendly Version Ambasadа Republike Srbije u Londonu podržala Belhospice's Palliative Care Mission @ 9 June 2023 04:36 PM

Ambasada Republike Srbije u Londonu 8. juna 2023. godine bila je domaćin izuzetne donatorske večeri u organizaciji Hospices of Hope u partnerstvu sa Serbian siti klubom u Velikoj Britaniji, a u cilju podrške Belhospice, prvom centru za palijativno zbrinjavanje u Srbiji.

Događaju je prisustvovalo oko 40 zvanica koje su, uz jedinstveno iskustvo degustacije vina srpskih proizvođača, bile upoznate sa aktivnostima dobrotvorne organizacije Hospice of Hope koja pruža usluge palijativnog zbrinjavanja pacijenata sa malignim bolestima u progresivnom stadijumu, u jugoistočnoj Evropi.

Sav prihod od ulaznica i kupovine vina doniran je Belhospic-u, koji se, kao neprofitna organizacija, oslanja na doprinose i donacije u pružanju osnovne nege odraslima i deci u Srbiji.

Događaj je svojim prisustvom uveličala i Njena ekselencija Aleksandra Joksimović, ambasadorka Republike Srbije u UK, koja je održala inspirativan govor, ističući značaj palijativnog zbrinjavanja i izuzetne aktivnosi koje preduzima Belhospice u Srbiji.

Zajedno nastojimo da poboljšamo živote pojedinaca koji se suočavaju sa bolestima koje ograničavaju život u Srbiji.